fbpx

Help ik heb een vette huid!

Onrustige huid met verstoppinkjes, droge huid en puistjes

Dat is één van de dingen die ik het meest hoor. Maar is dat wel zo?

Een huid die in balans is oogt rustig en egaal, maar krijg je een disbalans in de huid dan kan dat zich uiten in puistjes, pigmentvlekken en soms zelfs schilfering en roodheid. De huid heeft een beschermende functie en is als een jasje voor onze organen naar de buitenwereld. Maar om goed te kunnen functioneren zijn er wel bepaalde stoffen nodig, de basisbehoefte zijn vocht (water) en talg (vet).

Nu is het zo dat we niet voldoende water kunnen drinken op een dag om onze huid optimaal gehydrateerd te houden. Gewoonweg omdat we dan meer dan 7 liter per dag zouden moeten drinken en ons lichaam dat niet kan verwerken. Maar hydratatie kan ook vanuit een crème komen. Wanneer je huid een tekort aan vocht heeft wordt de huid kwetsbaarder. Dit kun je bijvoorbeeld zien door schilfertjes en ruwe plekjes op de huid, maar ook in fijne lijntjes die zichtbaar worden. Als dit langer duurt dan een paar dagen dan kan de huid het lichaam niet meer goed beschermen tegen bacteriën en virussen. Er zal meer talg geproduceerd worden om als extra beschermingslaagje op de huid geplaatst te worden. Zo krijg je dus op een gegeven moment een wat vettere, maar vochtarme huid.

Indien de situatie van hierboven nog langer aanhoud en de huid nog vochtarmer wordt kan het probleem ontstaan dat de huid zo droog wordt dat ook de poriën samenknijpen. Het gevolg hiervan is dat de extra talg niet meer uit de poriën weg kan en ophoopt in het talgkliertje dit noemen we een mee-eter of comedone. Als hier bacteriën bijkomen dan ontstaat er een ontsteking of puistje.

De eerste tip die ik dus altijd geef bij een intake voor een onrustige huid: HYDRATEREN!

Vaak zie je na gebruik van goede hydraterende producten al na 3 weken resultaat. Heb je dit niet van jouw huidige creme? Dan is dat niet wat jouw huid op dat moment nodig heeft. Heb jij vragen over jouw huidconditie of huidverzorging? Neem even contact op dan plannen we een vrijblijvend gesprek in!

Overige artikelen…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.