Wijnvlekken

Een wijnvlek kan goed gecamoufleerd worden door middel van dermatografie. Deze behandeling wordt aangeboden bij Cosmederma, praktijk voor huidtherapie, permanente make-up en dermatografie. Een andere optie is camouflagetherapie.

Een wijnvlek bestaat uit meerdere bij elkaar liggende, verwijde bloedvaatjes die vanaf de geboorte aanwezig zijn. Meestal worden wijnvlekken gezien in het gezicht of in de hals en heeft een rode tot paarse kleur. Om deze reden worden ze vaak als storend ervaren door mensen. Een manier om een wijnvlek te behandelen is door middel van lasertherapie. Toch blijkt laser niet voor iedereen een effectieve behandeling. De één vind het te pijnlijk, de ander vind de herstelperiode te lang. Het gebeurd nog regelmatig dat er onvoldoende resultaat wordt behaald, zelfs wanneer mensen al 10 behandelingen gehad hebben.

Een andere optie is dan om de rode/paarse kleur te camoufleren. Hierbij kan er gekozen worden voor camouflagetherapie door middel van producten of door middel van dermatografie. De camouflage dient u eenmaal per dag aan te brengen, ten opzichte van dermatografie dat in de huid aangebracht wordt.

Door het wit in de dermatografie-pigmenten wordt de kleur van de dieper gelegen bloedvaatjes van de wijnvlek als het ware afgedekt. De pigmenten worden door middel van een dunne naald in de huid aangebracht waar dit gewenst is. Belangrijk om te weten is dat de kleur mogelijk nog iets zichtbaar zal zijn, maar dat het een stuk minder opvallend zal zijn.

Wanneer het een grotere wijnvlek betreft is het niet altijd mogelijk om deze in één keer helemaal te behandelen. Dit heeft er mee te maken dat de huid hier al extra doorbloed is. Wanneer er met een naaldje overheen gewerkt wordt zal de doorbloeding verder toenemen. Om te voorkomen dat er te compact behandeld wordt, waardoor het effect onnatuurlijk wordt, zal er dan gekozen worden voor meerdere sessies. Dit zal allemaal met u besproken worden tijdens het intakegesprek.