Striae

Wanneer onze huid in korte tijd op spanning komt te staan en uitrekt kan het onderhuidsbindweefsel scheuren. Dit kennen wij als striae. We zien dit vaak op de bovenbenen, heupen, buik en borsten. Striae ontstaat vaak tijdens de groeispurt in de puberteit, een forse gewichtstoename, een zwangerschap of bij snelle spieropbouw (bodybuilding). Door de scheurtjes in het onderhuidsbindweefsel ontstaat er een onderhuids litteken waar te weinig collageen aanwezig is. De huid zal op deze plekken wat lager liggen dan de omliggende huid en minder stevig van structuur zijn.

Wanneer de striae net ontstaan is ziet dit er nog paars/rood uit. Met de tijd zal de kleur langzaam afnemen en een parelmoerachtig witte kleur krijgen.

Striae kan behandeld worden door middel van microneedling. Dit valt onder huidtherapie. Deze behandeling wordt aangeboden door Cosmederma praktijk voor huidtherapie, permanente make-up en dermatografie in Leiden.

De behandeling

Striae kan het beste behandeld worden wanneer deze nog relatief nieuw is en dus nog paars/rood van kleur. De huid is dan nog actief aan het herstellen en de gewenste cellen voor het huidherstel zijn al in de huid aanwezig. Dat wil echter niet zeggen dat er geen resultaten behaald kunnen worden bij oudere striae.

Bij Cosmederma bieden we microneedling behandelingen aan bij striae. Microneedling is een behandeling waarbij kleine naaldjes gaatjes maken in de huid. Door het maken van deze gaatjes worden de huidvezels gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. De striae zal minder diep worden doordat het collageen tekort aangepakt wordt, daarnaast zal de huid steviger worden. Hierdoor zal er minder tot geen schaduwwerking meer zal zijn op de plek waar de striae zit. Om een mooi resultaat te krijgen adviseren wij altijd om de microneedling in kuurverband van 3 tot 6 behandelingen te doen.

Tijdens het intakegesprek zullen uw vragen en verwachtingen met u besproken worden. Daardoor kan er met u samen een behandelplan op maat gemaakt worden.

Microneedling kan gedaan worden om striae minder zichtbaar te maken. De behandeling van striae met microneedling valt onder de huidtherapie. Deze behandeling wordt aangeboden bij Cosmederma praktijk voor huidtherapie, permanente make-up en dermatografie in Leiden.