fbpx

Dermatografie

Areola

Dermatografie

Heb jij een borstoperatie gehad? Grote kans dat er dan een gedeelte van de tepelhof of de gehele tepel ontbreekt. Dit verstoord het beeld dat we gewend zijn te zien, de tepel maakt een borst juist een borst. Door middel van dermatografie kan ik voor jou de areola weer compleet maken. Of in het geval van volledig ontbreken, een nieuwe tepel en tepelhof tatoeëren in de huid die niet van echt te onderscheiden is. Dit wordt gedaan door licht- en schaduwtechnieken om een 3D-tepelhoftatoeage te creëren.

Dermatografie van de areola na borstkanker

In de dagelijkse praktijk zie ik veel (voornamelijk) dames na een borstkankertraject. Vele van het zijn geopereerd in het LUMC of in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. In de meeste gevallen is er een borstreconstructie uitgevoerd door één van de plastisch chirurgen, waarna de dames naar mij doorverwezen worden voor een tepelhoftatoeage. Soms is er nog tepel aanwezig die ik als voorbeeld kan gebruiken aan één borst. Soms zijn beide borsten gereconstrueerd en is de huid een blank canvas.

Na de reconstructie ligt de focus vaak op de littekens die opvallen. Toch veranderd dit beeld na het plaatsen van de tepelhoftatoeage. In ons hoofd maken we het beeld kloppend wanneer we de areola op de borst zien, waardoor we de andere dingen zoals de littekens minder opvallend vinden. 

Huidtherapie

De voordelen van een tepeltatoeage:

Z

Niet van echt te onderscheiden door de 3D techniek.

Z

Geeft symmetrie waar deze ontbreekt.

Z

Geeft jou weer een compleet gevoel.

Het is niet noodzakelijk dat er voorafgaand aan de behandeling een tepelreconstructie gedaan wordt, heeft u bijvoorbeeld zelf een vrij platte tepel dan kan het soms mooier zijn om alleen de areola te pigmenteren.

Ik had eerst mijn tepeltatoeage bij iemand anders laten zetten. Maar er zaten veel vlekken in en een deel had helemaal geen kleur, de tepel leek niet eens op die van mijn eigen borst. Ik voelde me ongelukkig want dit zou de afsluiting moeten zijn. 2 jaar later kwam ik bij Nathalie terecht. Met zorg en aandacht ging zij aan de slag en heb ik voor het eerst het gevoel dat ik weer een echte borst heb.

Annette (52)

Ik kan je helpen

Cosmederma

Tepeltatoeage na plastische chirurgie

Na een operaties zijn er altijd littekens. Maar het ene litteken is het andere litteken niet. Misschien heb je littekenweefsel rond de tepelhof gehouden, waardoor je nu een storend, wit littekenrandje rond de tepelhof hebt zitten. Of heb je helaas te maken gehad met complicaties zoals tepelnecrose? Hierbij kan een gedeelte van de tepel afsterven. Waarschijnlijk was dit niet waar je aan dacht toen je de operatie liet doen.

Ik kan je helpen de littekens weer mooier te maken door ze in de kleur van jouw eigen tepelhof in te kleuren. Hierdoor zal bijvoorbeeld die witte littekenrand rond de tepel subtiel wegvallen. Of breng ik kleur aan in de huid waar deze ontbreekt door een infectie.

In veilige handen

Bij Cosmederma wordt je behandeld door een ervaren en gediplomeerd huidspecialist. Ik bied jou een luisterend oor en samen zorgen we er voor dat jouw lichaam weer vertrouwd aanvoelt. Al veel dames uit Leiden, Katwijk en omstreken gingen je voor. Boek nu jouw afspraak in.

Afspraak maken

Ben je geïnteresseerd in een huidbehandeling? Je bent altijd welkom! In mijn huidkliniek in Leiden sta ik voor je klaar. Ik help jou aan een gezonde en verzorgde huid!

Openingstijden

Leiden

Ma: 10.00 - 20.00

Di:   09.00 - 18.00

Wo: 09.00 - 20.00

Do:  09.00 - 18.00

Vrij: 09.00 - 18.00

Contactformulier

Contactgegevens

Gezondheidscentrum de Stevenshof

Theda Mansholtstraat 5a
2331 JE Leiden

Telefoonnummer

KvK: 69029873

E-mailadres

Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten

Kwaliteitregister paramedici

Nederlands vereniging van huidtherapeuten