fbpx

Wat is dermatografie?

Cosmederma

Wat is dermatografie?

Dermatografie is een een medische tatoeage methode om zowel kleurstoffen, vloeistoffen of medicijnen in de huid aan te brengen. Door middel van deze techniek camoufleer je bijvoorbeeld zichtbare littekens of wijnvlekken waardoor deze minder zichtbaar worden. Ook kun er met dermatografie juist een tepelhof nagemaakt worden waar deze bijvoorbeeld niet meer aanwezig is als gevolg van een borstkankerbehandeling.

Hoe werkt dermatografie?

Met behulp van een speciale entomologische naalden (diameter 0,36-0,41 mm) breng ik kleurstofpigmenten in de huid. De behandeling voer ik uit met een gemodificeerde tatoeage machine en met veilige kleurpigmenten. Dit betekent dat de inkt dermatologisch, bacteriologisch en pathologisch is getest. Hierdoor is de kans op een allergische reactie zeer klein. Samen kijken we naar de natuurlijke tinten van jouw huid en welk kleurpigment hier goed bij past. Ik geef deskundig advies maar jij bepaalt natuurlijk zelf welke kleur het uiteindelijk wordt. De behandelingen zijn vrijwel pijnloos, daarom is een plaatselijke verdoving niet nodig.

Lees in mijn andere blog hoe een medische tatoeage behandeling er uit ziet

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de grootte en van de conditie van het te behandelen gebied. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Het resultaat van dermatografie is zal gemiddeld na 2 tot 5 jaar eens bijgewerkt moeten worden. Dit is afhankelijk van de plaats op het lichaam waar behandeld wordt, het contrast met de eigen huidskleur en welke overige behandelingen in het behandelde gebied toegepast zijn/worden. Na genezing ziet de behandelde huid er zo natuurlijk uit dat littekenweefsel of de nieuw gemaakte tepelhof niet meer opvalt,

Ben je benieuwd naar wat littekens doen met je huid? Lees dan mijn blog over vier verschillende soorten littekens

Wat kost het?

De kosten van een medische tatoeage verschillen per soort behandeling. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, wordt dermatografie vergoedt door je zorgverzekering. Dit valt onder de term camouflagetherapie

Wil je weten welke behandeling het best past bij jouw huid? Stuur mij een mail of bel me op 06 3610 1716 om een intakegesprek te plannen!

 

Overige artikelen…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.