fbpx

Wat helpt tegen een vette huid?

Onrustige huid met verstoppinkjes, droge huid en puistjes

Een gezonde huid is in balans en ziet er rustig en egaal uit. Als deze uit balans is dan kun je last krijgen van een vette huid, puistjes, pigmentvlekken, fijne lijntjes en soms zelfs schilfertjes en roodheid. Dat is op z’n zachtst gezegd niet ideaal! Je huid is het grootste orgaan en beschermt de binnenkant van je lichaam tegen de buitenwereld. Om deze taak goed te vervullen, heeft je huid bepaalde stoffen nodig. De twee belangrijkste zijn vocht (water) en talg (vet).

Hoe ontstaat een vette huid?

Om je huid gezond te houden, is het onder andere belangrijk dat je voldoende water drinkt. Kom jij aan 2 liter per dag? Dat is een goed begin! Toch is dit niet voldoende om je huid optimaal gehydrateerd te houden: je huid heeft meer dan 7 liter water per dag nodig. Dit is onmogelijk: zo veel drinken is ongezond en je lichaam kan het niet verwerken.

Wanneer je huid een vochttekort heeft, wordt deze kwetsbaar en raakt het uit balans. Als dit langer dan een paar dagen duurt dan kan je huid je lichaam niet meer goed beschermen tegen bacteriën en virussen. Daarom produceert je huid meer talg als extra beschermingslaagje. Zo krijg je dus een vette en vochtarme huid.

Is je huid nog langer uit balans? Dan wordt je huid zo droog dat je poriën samenknijpen. Hierdoor kan het talg niet weg uit je poriën en hoopt het op in je talgklieren: zo ontstaat een mee-eter of comedonen. Als hier bacteriën bijkomen dan ontstaat er een ontsteking of puistje.

Wat kun je hiertegen doen?

Mijn allereerste advies is: hydrateren! Gelukkig kun je ook hydrateren met een goede crème, die 7 liter per dag kun je dus overslaan 😉. Het eerste resultaat zie je al nadat je drie weken lang hydraterende producten gebruikt. Zie je geen verbetering met jouw huidige crème? Dan is dit niet wat je op dit moment nodig hebt. Voor elke huid zijn er passende behandelingen en producten die de balans herstellen. Zo verdwijnen onzuiverheden en wordt je vette huid weer rustig. Een dieptereiniging gecombineerd met een chemische peeling helpt goed tegen zowel acne als tegen pigmentvlekken.

Wil je meer weten over jouw huidconditie en over passende producten? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in!

Overige artikelen…