fbpx

Een medische tatoeage na een borstlift

Twee symmetrische tepels na een medische tepel tattoo

Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie en wensen

Een medische tatoeage is een goede manier om een littekens te camoufleren. Elke week help ik mensen die graag hun huid willen verbeteren. Bijvoorbeeld Judith*, een zelfverzekerde vrouw van rond de 40. Ze vertelt dat zij zich na haar zwangerschap niet meer aantrekkelijk voelde. Door het geven van borstvoeding zijn haar borsten gaan hangen en daarom koos ze voor een borstlift: “Ik ben nu weer blij met mijn borsten, maar stoor me aan de littekens die de operatie veroorzaakte. Wat is hier aan te doen?”

Ik vertel haar dat het per persoon en per plek verschilt hoe littekens er uit zien. In dit geval heeft Judith rond haar tepels verdikte littekens: Na de operatie maakte haar huid te veel littekenweefsel aan waardoor je deze voelt en ziet zitten. Ook zijn ze meer roze van kleur dan de rest van haar huid waardoor de littekens opvallen. Dit is een normale reactie van de huid op haar borstlift. Als je ontevreden bent over je littekens dan is het logisch dat je dit wilt veranderen. Judith wil graag dat haar huid er egaler uitziet: hier kan ik haar bij helpen door middel van een 3D tepel tattoo. Dit is een vorm van dermatografie. 

Ben je benieuwd naar wat littekens doen met je huid? Lees dan mijn blog over vier verschillende soorten littekens

 

Je litteken camoufleren met dermatografie 

Wat is dermatografie?

Littekenweefsel op een areola wordt ingekleurd door middel van dermatografie

Een medische tatoeage zet ik met een speciale entomologische naald. Het littekenweefsel op een tepel kleur ik in door middel van dermatografie.

Dermatografie is een medische tatoeage methode om zowel kleurstoffen, vloeistoffen of medicijnen in de huid aan te brengen. Medisch tatoeëren is een manier om je litteken te camoufleren, omdat deze tattoo dezelfde kleur heeft als de rest van jouw huid. Zo valt je litteken niet meer op.

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, wordt dermatografie vergoedt door je zorgverzekering. Dit valt onder de term camouflagetherapie

Zo ziet de behandeling er uit

De stappen voor een camouflage tattoo zijn altijd hetzelfde. Wil jij net zoals Judith een 3D tepeltatoeage? Dan bekijk ik eerst de vorm van je tepels, soms is deze door het genezingsproces namelijk veranderd. In dat geval teken ik de vorm uit zodat je twee symmetrische tepels krijgt. Zodra jij hier tevreden over bent, zoeken we de kleur uit. Omdat ik altijd naar een natuurlijk resultaat streef, adviseer ik inktkleuren die hetzelfde zijn als de kleur van jouw tepelhof. We testen er drie met een wattenstaafje op je omliggende huid. Jij kiest welke kleur je het mooist vindt. 

Daarna begin ik met tatoeëren. Dit duurt ongeveer twee uur. Na afloop krijg je een crème die je ‘s ochtends en ‘s avonds op de behandelde huid smeert om het goed te laten genezen. Tijdens het genezingsproces stoot de huid inkt uit waardoor de kleur minder intens wordt. Daarom zijn er gemiddeld 2 tot 3 behandelingen nodig om de kleur tot zijn recht laten komen.

Lees hier wat een tepeltatoeage voor jou kan betekenen

Het resultaat van een tepel tattoo

Na drie behandelingen is Judith gelukkig met het resultaat: “Mijn borsten en tepels zien er natuurlijk uit. Als ik in de spiegel kijk dan voel ik me goed. Je ziet helemaal niet meer dat ik een operatie heb gehad.” 

Hierboven zie je voor en na foto’s van medische tepeltatoeages. Dermatografie zorgt voor een natuurlijk resultaat: Na de behandeling heb je twee symmetrische tepels en heeft het littekenweefsel de kleur van de rest van je tepelhof. Klik op de foto voor een vergroting.

Stappenplan medische tatoeage:

  • Jouw persoonlijke wensen bespreken;
  • De juiste vorm uittekenen;
  • Kleur kiezen die past bij jouw huid;
  • Inkt aanbrengen met tatoeage naald;
  • De behandeling duurt ongeveer twee uur;
  • Nabehandeling met speciale crème;
  • Na 2 – 3 behandelingen heb je het mooiste resultaat;
  • De kosten van een medische tatoeage verschillen per soort behandeling. Dit kan worden vergoed door je zorgverzekering (camouflagetherapie). 

Waar biedt een medische tattoo nog meer een oplossing voor? 

Dermatografie is veelzijdig en biedt een oplossing voor verschillende soorten littekens. Deze vorm van medische tatoeage is een mooie en natuurlijke manier om je huid te camoufleren bij:

Wil je weten welke behandeling het best past bij jouw litteken? Stuur mij een mail of bel me op 06 36100 1716 om een intakegesprek te plannen. 

*De privacy van mijn cliënten vind ik erg belangrijk, Judith is dus niet de echte naam van deze cliënt.

Overige artikelen…